2025.02.25
Malmö får en ny matdestination – streetfood, kultur och gemenskap i en unik miljö
Malmös mat- och kulturscen får ett spännande tillskott när Cantin öppnar våren 2026 i Varvsstaden. Med inspiration från internationella streetfoodmarknader, men med en stark lokal förankring och en hållbar profil, ska Cantin bli en mötesplats fylld av smakupplevelser, musik och aktiviteter.
"Det är fantastiskt att nu kunna öppna den här platsen och ge malmöborna tillträde Varvsstaden och vattnet här, långt innan det faktiskt finns en plats. Vi hoppas detta kommer bli områdets nya naturliga samlingsplats", säger Elin Fasth, kommunikationsansvarig på Varvsstaden.
Från vision till verklighet
Rodrigo Lopez, som ligger bakom satsningen, har länge haft en dröm om att skapa en permanent streetfoodmarknad i Malmö. Efter att ha varit en central figur i stadens matfestivaler har han nu hittat den perfekta platsen vid Styrmansbron i Varvsstaden. Här kommer en containerpark att ta form, där besökarna kan njuta av mat från tio olika aktörer, barer, en bastu med utsikt över vattnet och en scen för livemusik och evenemang. Genom att återbruka containrar och andra byggmaterial, kommer Cantin gå hand i hand med Varvsstadens egen hållbarhetsprofil.
"Vi vill skapa en levande plats där hållbarhet mat, kultur och gemenskap går hand i hand", säger Rodrigo.
Långsiktig vision
Cantin har säkrat en plats fram till 2029, men ambitionen är att etablera sig som en självklar del av Malmö. Om platsen behöver förändras i framtiden ser Lopez det som en möjlighet att vidareutveckla konceptet på nya platser.
Redan våren 2025 får Malmöborna en försmak av Cantin genom en rad event, inklusive en streetfoodfestival och pop-up-luncher.
Med Cantin tar Malmö ett nytt kliv mot att befästa sin roll som en av Sveriges mest dynamiska matstäder. En plats för alla som älskar god mat, stadsliv och en social atmosfär – där 2026 blir startskottet för något helt unikt. Fokus ligger på lokala aktörer, och matutbudet kommer att spegla Malmös mångfald. Genom att samarbeta med små bryggerier och lokala producenter vill Cantin ge besökarna en genuin smakupplevelse.
"Det ska kännas som Malmö, med ett utbud som är både brett och unikt", berättar Rodrigo.

