Bostäder

Den största delen av Varvsstadens 180 000 kvm stora yta kommer när området är färdigutvecklat utgöras av bostadshus. Företrädesvis kommer det röra sig om helt nya byggnader. Några av de existerande får tillbyggnader både på bredden och höjden, exempelvis får den tidigare svets- och pannverkstaden radhus på taket. Totalt planeras det för över 2 500 bostäder.

Kv Varvskajen

Bli först med att flytta in på historisk industrimark i Varvsstaden! I anrika Varvsstaden skapar vi nu Kv Varvskajen. Modernitet och bekvämlighet möter stilsäker industrikänsla där tegel varvas med metall precis som på "Kockumstiden" och med detaljer från förr, inget lämnas åt slumpen. Det gäller även läget; här bor du vid vattnet - mitt i stan.

Kv Varvskajen utvecklas av Peab Bostad. Besök kvarterets hemsida för att läsa mer eller lämna ditt intresse. 

Radhus på tak

På taket till den tidigare svets- och pannverkstaden planeras det för radhus på taket. Här får man den sista glimten havsutsikt som finns i Västra Hamnen. Byggnaden i övrigt är förberedd för handel och ligger precis in till det som ska bli en grönskande allmän park.  

Information om projektet uppdateras löpande. Det går ännu inte att lämna intresse för det här projektet. Håll ögonen öppna!